Najlepszy sandacz z Karczmy "Nad Sandelą" podczas Święta Ryby
Data publikacji: 2013-07-28, Data modyfikacji: 2013-07-28
Ryba towarzyszy Polakom od zarania dziejów... Była najprostszym i najłatwiej osiągalnym produktem, stąd jej wielka popularność. Kuchnia polska słynęła z przyrządzania pysznych ryb i tak jest do dziś - mówił podczas otwarcia trzeciego Święta Ryby dr Grzegorz Russak, znawca i miłośnik polskiej kuchni. Tegoroczne święto odbyło się w Iławie. I właśnie z rybą mierzyli się kucharze profesjonalni, amatorzy i samorządowcy z Warmii i Mazur.
Pełna treść wiadomości na: http://ilawa.wm.pl/165457,Najlepszy-sandacz-z-Karczmy-Nad-Sandela-podczas-Swieta-Ryby.html
ilawa.wm.pl, Źródło artykułu: ilawa.wm.pl